Sikker bedøvelse af din kat

Med moderne og opdaterede bedøvelsesmetoder er bedøvelse faktisk ganske sikkert. På Vejle Dyrehospital udfører vi en bedøvelse med et dygtigt personale og udstyr af bedste kvalitet.
Mere information? Kontakt os.

Et sikkert forløb med bedøvelse

Når en kat skal bedøves på Vejle Dyrehospital, får det lagt et venekateter, som er tilgængelig under hele bedøvelsesforløbet. Et venekateter er en lille plast kanyle, som typisk placeres i et lille blodkar på et af kattens forben. Ligeledes anlægges en trachealtubus (en slange i luftrøret), så der kan tildeles ilt og narkosegas under operationen.

Moderne midler og overvågning

Moderne bedøvelsesmidler og regelret, intensiv monitorering /måling af kattens livsprocesser under hele bedøvelsesforløbet, gør bedøvelsen af katten meget sikker. I dag er en bedøvelse derfor langt mere sikker end tidligere.

På Vejle Dyrehospital er der altid mindst en veterinærsygeplejerske til at overvåge bedøvelsen, mens dyrlægerne foretager operationerne.

Undersøgelse før bedøvelse af katten

Før bedøvelsen foretager vi en regelret sundhedsundersøgelse af katten. Vi kan i vores eget laboratorium også tilbyde muligheden, for at vi udfører en såkaldt præanæstetisk blodprofil. Det er en blodprøve, som udtages og undersøges, før katten bedøves.

En sådan blodprøve vil hos ældre eller syge katte kunne afsløre, hvilke sikkerhedsmæssige tiltag, der eventuelt bør tages, inden katten bedøves. Hvis blodprøven ikke giver anledning til anmærkninger, kan vi gå videre i bedøvelsen af katten.

Rolig og tryg bedøvelse

Når dyrlægen skal bedøve katten, sprøjtes der et bedøvelsesmiddel ind i venekateteret. Herefter bliver katten afslappet og falder i en tryg og behagelig søvn efter kun 10 sekunder.

Så bliver katten tilsluttet et bedøvelsesapperat, hvor det stille og roligt indånder stoffet sevofloran eller isofloran. Det er nogle af de samme skånsomme bedøvelsesmidler, som også bruges ved mennesker, når de skal bedøves.

Nøje registreringer viser kattens velbefindende

Katten får sat små måle-elektroder på. De kan registrere og vise kattens:

  • Vejrtrækning
  • Pulsfrekvens
  • Iltbalance
  • Niveau af kuldioxid
  • Blodtryk

Den bedøvelsesansvarlige veterinærsygeplejerske kan således hele tiden følge kattens bedøvelsesniveau og sikre, at den stadig har det godt under bedøvelsen.

Opvågning efter bedøvelse

Katte kan reagere forskelligt på bedøvelse, men normalvis er der ikke store bivirkninger. Du kan opleve, at din kat virker lidt træt eller måske er urolig. Nogle gange kan katte også få lidt kvalme som følge af narkosen. Det vigtigste er, at du holder et godt øje med den og ringer til dyrlægen, hvis den skulle få det dårligere.

Vejle Dyrehospital er klar til at hjælpe

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn. Herunder Vejle Ø, Bredballe, Mølholm, Vinding, Urhøj, Søndermarken, Nørremarken, Fredericia, Horsens, Hedensted, Børkop, Kolding, Brejning, Jelling, Bredsten, Tørring, Daugård, Løsning.

Hvis du har tillægsspørgsmål vedrørende sikker bedøvelse af din kat eller hund, så er du altid velkommen til at ringe til os.
Vi har åbent alle hverdage: 8.00 til 17.00 – Ring på 75 82 16 00

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn.